Путін пригрозив країнам, які закриють небо над Україною: Вважатимемо учасниками військового конфлікту

Президент Росії Володимир Путін висловився про безпілотну зону над територіями України.

REUTERS

Росія визнає учасниками воєнного конфлікту ті країни, які збиватимуть російські літаки у разі закриття неба над Україною. Про це заявив президент Росії Володимир Путін на зустрічі з жінками-пілотами та стюардесами у Москві.

– Зараз ми чуємо, що треба зробити безпольотну зону над територією України. Зробити це неможливо із самої території України. Можна лише з території якихось сусідніх держав. Але будь-який рух у цьому напрямі буде розглядатися як участь у збройному конфлікті тієї країни, з території якої будуть створюватися загрози для наших військовослужбовців. Ми цієї миті розглядатимемо їх як учасників військового конфлікту. І вже байдуже, якими там членами вони є. Членами якихось організацій. Сподіваюся, розуміння цього є і до цього не дійде, - заявив він.

Україна неодноразово просила НАТО запровадити безпольотну зону. Закриття повітряного простору над Україною силами НАТО означає використання сил ППО Альянсу для захисту від атак російських з повітря. Але позиція НАТО полягає в тому, що вони не хочуть прямо брати участь у війні України з Росією.

Що ще сказав Путін: