Подоляк про плани окупантів повернути Януковича до "президентів" України: Абсолютний політичний труп

Побіжний президент - давній аутсайдер із токсичною репутацією, вважають у ВП.

екранне відео \Офіс президента

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк у коментарі КП в Україні назвав Віктора Януковича "політичним трупом" і зазначив, що РФ, як і раніше, не розуміє реальних настроїв в Україні.

- У такій феєричній історії з «Януковичем, який у Мінську» важливими є кілька аспектів. Перший і ключовий: будь-яка згадка прізвища Янукович як якась «можливість» в черговий раз показує нам тотальне незнання РФ реальних настроїв в Україні. Повна відсутність розуміння, що це за країна, – наголосив він.

Подоляк підкреслив, що жодної об'єктивної аналітики у росіян ніколи не було - звідси "настільки вбивчі рішення".

- Із цього ж ряду – пропагандистські розповіді про «масову зустріч російських танків квітами». Насправді, жодних, навіть поодиноких «зустріч» немає - тільки ненависть, найжорстокіше знищення цих самих танків і навіть масові спроби зупинити бронетехніку своїми тілами. Помилково сподівалися, що до них віднесуться по-доброму в країні, яка ненавидить будь-яких загарбників, - додав він.

Із цього ж низки, на думку радника голови ВП, упевненість російських еліт у тому, що у нас вулицями марширують стотисячні армії націоналістів.

- Коротше взагалі нічого не розуміють в Україні, - резюмував він.

Другий аспект цієї дивної історії полягає, на думку Подоляка, у тому, що Янукович – "це ж абсолютний політичний труп".

- Настільки давній аутсайдер із токсичною репутацією, що згадка його прізвища звучить навіть якось зухвало. Безперечно спровокує тільки ще більший опір. Як, до речі, і прізвища Медведчука із Мураєвим. Цілком негативні персонажі з мінусовою репутацією. Йдеться навіть не про тотальну відсутність менеджерських навичок і безмежну дурість вказаних осіб. А про їхню повну несумісність з українським контекстом, - вважає Михайло Подоляк.

Раніше 2 березня з'явилася інформація, що Віктора Януковича вже перевезли до Мінська та Росія готує спецоперацію, результатом якої стане оголошення Януковича "президентом" України.