НБУ дозволив видачу іноземної валюти. Але з однією умовою

Протягом дня можна буде зняти суму в екваваленті не більше  30 тисяч гривень.

THOMAS WHITE/REUTERS

Національний банк України послабив низку заборон на операції в іноземній валюті. З 1 березня 2022 року замість повної заборони на видачу готівки з рахунку клієнта в іноземній валюті встановлено обмеження обсягом до 30 тисяч гривень на день.

Крім того, НБУ визначив, що

Також НБУ передбачив можливість використання платіжних карток за кордоном для розрахунків та переведення в готівку, додавши їх до переліку винятків до заборони, що стосується здійснення транскордонних переказів валютних цінностей з України за дорученням клієнтів.

Водночас у НБУ наголосили, що з моменту впровадження воєнного стану банк не запроваджував жодних обмежень на безготівкові розрахунки, зокрема за кордоном.

Національний банк також заборонив зараховувати кошти на рахунки клієнтів-фізособ з переказів, ініційованих з використанням електронних платіжних засобів, емітованих учасниками міжнародних платіжних систем, які здійснюють свою діяльність на території Російської Федерації та Республіки Білорусь.

Заборонено також приймати в Україні електронні платіжні засоби (включаючи перекази, розрахунки та видачу готівки), емітовані учасниками відповідних міжнародних платіжних систем.

НБУ запровадив заборону на видачу іноземної валюти 24 лютого - у день, коли о 5-й ранку російські військові атакували українські міста, оголосивши Україні війну. "КП в Україні" веде онлайн-трансляцію головних подій у країні.