Яка ситуація в містах вранці 2 березня – дані від ЗСУ

Російські окупанти марно намагаються зайняти великі міста України.

В Україні – сьомий день війни. Українці протистоять російським окупантам. Усі великі міста залишаються під контролем українських військ, повідомляється у звіті Сухопутних військ ЗСУ.

Подільський напрямок. Російські війська силами тринадцяти БТГр-ів зі складу Східного ВО ЗС РФ намагається продовжити наступ за рубежем Гореничі, Гостомель, Демидів у напрямку Києва з метою блокування столиці з північного та північно-західного напрямків.

На Житомирщині знаходиться близько трьох БТГрів зі складу 5 загальновійськової армії.

На Сіверському напрямку 17 БТГрів окупаційних військ, незважаючи на втрати, продовжують наступати з метою блокування Києва із північного сходу. Загарбників зупинено в районах населених пунктів Козелець, Бобровиця, Макіїв.

На іншому напрямку, в районах населених пунктів Світильня, Перемога, Гостролуччя війська російського супротивника втратили наступальний потенціал.

Ворожі війська продовжують невдалі спроби утримувати в оточенні українські міста Суми, Лебедин та Охтирка.

На Слобожанському напрямку до 16 БТГр продовжують наступальну операцію у напрямку Краснограда та частиною сил до 4 БТГр на Ізюм. Російський загарбник зазнав втрат і був зупинений у районі населених пунктів Богодухів, Чугуїв, Шевченкове.

На Донецькому напрямку російський агресор зосередив зусилля на блокуванні міста Маріуполь. На Таврійському напрямку противник із РФ продовжує наступальні дії в районах населених пунктів Скадовськ, Гола Пристань, Херсон, Снігурівка, Нова Каховка. Після перегрупування продовжує рух у напрямку Херсона та Миколаєва.

Два БТГр діє у районах населених пунктів Василівка, Червоне поле, Новопетрівка.

У Чорноморській операційній зоні ворог здійснює розгортання корабельної групи та продовжує підготовку до проведення морської десантної операції.

- Противник продовжує завдавати ракетно-бомбових ударів по об'єктах критичної інфраструктури з метою залякування цивільного населення, яке чинить опір пліч-о-пліч зі Збройними Силами України. Моральний дух противника та їхня воля до перемоги стрімко знижуються завдяки стійкій обороні наших військ. Окупанти зазнають втрат за всіма напрямками, - підсумували у ЗСУ.

Війна в Україні розпочалася 24 лютого, після того, як Путін о 5-й ранку дав команду атакувати українські міста. Обстрів одразу ж зазнали Київ, Харків, Чернігів і вся прикордонна територія України. «КП в Україні» веде онлайн головних подій у країні.