Федоров закликав усі міжнародні компанії дати Україні дані супутників, щоб відстежувати переміщення військ РФ

Звернення міністр направив до організацій, які займаються дистанційним зондуванням Землі,

tvis.com.ua/ua/satellites/capella/

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров звернувся до всіх міжнародних компаній та організацій з проханням допомогти Україні, надавши дані із SAR-супутників для відстеження переміщення російських окупантів. Про це він написав у своєму телеграм-каналі.

"Разом з EOSDA та Максом Поляковим закликаємо всі міжнародні компанії та організації, що займаються дистанційним зондуванням Землі, надати нам дані із SAR-супутників для своєчасного відстеження переміщення ворожих військ", - написав міністр.

Раніше глава Мінцифри закликав криптобіржі заблокувати російських користувачів, а українських Instagram-блоггерів, лідерів думок, трафік-менеджерів, маркетологів, контент-менеджерів та просто користувачів соціальних медіа поширювати інформацію про наслідки, які відчують громадяни РФ після нападу окупантів на Україну.

Також Федоров звернувся до засновника "Space-X" надати Україні станції з доступом до супутникового інтернету "Старлінк". Американський мільярдер не відмовив Києву, і 28 лютого вже прибула перша партія "Старлінків".