Евакуація залізницею: коли і куди

Ми дізнавалися про найближчий розклад поїздів, які виїжджають у бік західного кордону.

dnepr.com

Жителі українських міст можуть евакуюватися поїздами не тільки в міста на території країни, а й за кордон. На другу половину дня 1 березня Укрзалізниця відправляє наступні евакуаційні поїзди:

З Києва

Зі Львова

З Чопа

Евакуаційний рейс до Чехії з зупинками на території Словаччини та Чехії.

Орієнтовно відправлення о 16:40, але митний контроль треба пройти до 15:30.

Посад женняна поїзд – за наявності паспорта громадянина України чи закордонного паспорта. Пріоритет мають жінки та діти.

Також зі станції Чоп щотри години ходять регулярні рейси Чоп - Захонь (Угорщина).

З Харкова

За інформацією Укрзалізниці, протягом дня можуть бути призначені додаткові евакуаційні рейси з Києва до Закарпаття, Волині та Буковини з можливостю хабової пересадки до Румунії, Угорщини та Польщі.

А як бути з домашніми улюбленцями?

Наразі правила перевезення домашніх тварин залізницею пом'якшені – для них достатньо мати ветеринарний паспорт та потурбуватися про те, щоб тварина була у переносці.

– Закликаємо не кидати своїх тварин на вокзалах міст: ми з любов'ю візьмемо на борт пасажирів із котами чи собаками та доставимо у безпечне місце, – запевняють у залізничному відомстві. - Інших пасажирів просимо поставитися з розумінням, оскільки в ці непрості часи наша людяність визначається навіть тим, як ми ставимося до тварин.

Як поводитися під час евакуації