Папа Римський засудив російську агресію та закликав допомогти українцям

Понтифік заявив, що агресори не повинні дурити себе, думаючи, що Бог на їхньому боці.

vaticannews.va

Папа Франциск під час недільної проповіді закликав створити гуманітарні коридори, аби допомогти біженцям із України. Понтифік засудив агресію і заявив, що провідні війну не повинні дурити себе, думаючи, що Бог на їхньому боці. Про це повідомляє агентство Reuters.

Франциск зазначив, що його «серце розбите» і запропонував провести день молитви та піст за мир у найближчу середу.

- Ті, хто веде війну, забувають про людяність. Це не від людей. Вони не враховують повсякденне життя людей, а ставлять власні інтереси насамперед і зазнають диявольської та збоченої логіки зброї, яка є найвіддаленішою від Божої волі, - сказав понтифік.

Папа зазначив, що його зачепили обличчя людей похилого віку, які шукають притулку, і матерів, які біжать разом зі своїми дітьми. Він закликав надати людям допомогу, зокрема відкрити гуманітарні коридори.

Про початок "спецоперації в Україні" президент РФ Володимир Путін оголосив у ніч із 23 на 24 лютого. Тоді російські війська розпочали вторгнення одночасно в різних регіонах України, стріляючи та випускаючи ракети. За даними ЗСУ, мета Росії – захопити Києва знищити президента України Володимира Зеленського.