Зеленський після розмови з Лукашенком заявив, що українська делегація їде на зустріч із російською біля річки Прип'ять

Президент розповів деталі переговорів із Олександром Лукашенком.

Президент України Володимир Зеленський поговорив із білоруським лідером Олександром Лукашенком. Результатом цих переговорів стала домовленість, що українська делегація зустрінеться із російською на кордоні з Білоруссю біля річки Прип'ять. Про це Зеленсуй написав у Телеграмі.

- Ми домовилися, що українська делегація зустрінеться з російською без попередніх умов на українсько-білоруському кордоні, в районі річки Прип'ять. Олександр Лукашенко взявши на собі відповідальність за те, що на годину проїзду, переговорів та повернення української делегації всі літаки, гелікоптери та ракети, розміщені на білоруській території, залишатимуться на землі, - заявив Зеленський.

Розмові двох президентів передував ранковий відеозвернення Зеленського до білорусів. Український лідер заявив, що з території Білорусі вбивають українців та закликав білорусів не мовчати. Лукашенко у відповідь назвав українського лідера "Наполеончиком", заявив, що Київ ніхто не бомбив, в Україні немає жодного білоруського солдата і заявив, що якщо конфлікт продовжить розвиватися, то "день два – буде війна, а через три дні – м'ясорубка ".

У Білорусі сьогодні, 27 лютого, відбувається референдум щодо поправок до Конституції країни. Білорусам пропонується відповісти на таке запитання: "Чи приймаєте ви зміни та доповнення Конституції Республіки Білорусь?". Поправки, запропоновані Лукашенком, знизять роль президента та обмежать кількість його термінів. Але колишньому главі держави дадуть недоторканність.