США та Канада вводять санкції проти Путіна, Лаврова та членів Ради безпеки Росії

Низка країни почали посилювати обмеження проти Москви через ситуацію в Україні.

Через напад на Україну Сполучені Штати ухвалили рішення про запровадження санкцій проти президента Росії Володимира Путіна, міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова та представників російської Ради безпеки. Про це повідомляє " Газета.Ру ".

- Обмежувальні заходи будуть вжиті слідом за аналогічними рішеннями Євросоюзу. США приєднаються до них і введуть санкції проти президента Путіна, міністра закордонних справ Лаврова та членів національної безпекової команди, - заявила представник Білого дому Джен Псакі.

Слідом за американською стороною додаткові санкції проти РФ запровадила й Канада. Під санкції також потрапив російський лідер Володимир Путін та його оточення.

- Нові поправки накладають обмеження на 31 особу, які є ключовими членами найближчого оточення президента Путіна, його близьких та членів сімей деяких осіб, на яких вже накладено санкції Канади, та 27 ключових фінансових установ, - зазначено у заяві уряду країни.

Згідно з документом, санкції запроваджуються також щодо голови Ощадбанку Германа Грефа, голови ВЕБ.РФ Ігоря Шувалова, бізнесмена Євгена Пригожина та дітей братів Ротенбергів. До списку санкцій потрапили і четверо українців - нардепи від ОПЗЖ Тарас Козак та Олег Волошин, а також екс-заступник секретаря РНБО Володимир Сівкович.

Раніше Великобританія заявила, що запроваджує санкції проти Путіна та Лаврова, а також закликала країни Європи відключити Росію від SWIFT. також глава МЗС Італії запевнив українського колегу Дмитра Кулеба, що його країна підтримає відключення Росії від SWIFT.