Зеленський звернувся до Путіна: Давайте сідати за стіл переговорів, щоб зупинити загибель людей

Країни-союзники президент закликав посилити санкції проти Москви, а громадян європейських країн – вимагати підтримки для України.

t.me/V_Zelenskiy_official

Президент Володимир Зеленський записав нове звернення до українців, у якому заявив про готовність сісти за стіл переговорів із російським лідером Володимиром Путіним. Відео опублікувала прес-служба Офісу президента.

- Хочу ще раз звернутись до президента Російської Федерації. По всій території України тривають бої. Давайте сідати за стіл переговорів, щоби зупинити загибель людей, - заявив Зеленський.

Водночас глава держави закликав українських військовослужбовців "стояти міцно" у захисті території нашої країни.

- А тепер я хочу звернутися до Збройних сил України: стійте міцно! Ви - все, що у нас є. Ви – все, що захищає наша держава, – наголосив він.

У своєму зверненні Зеленський назвав вторгнення до України початком війни Росії проти Європи та закликав європейські країни надавати потужнішу підтримку нашій державі.

- Це не просто вторгнення Росії до України, це початок війни проти Європи. Проти єдності Європи. Проти елементарних прав людини у Європі. Проти всіх правил співіснування на континенті. Проти того, що європейські держави відмовляються ділити, саме ділити кордони силою. Впевнений, ви це бачите – ви всі, вся Європа. Але ми не бачимо повністю, що ви збираєтесь із цим робити. Як маєте намір захищати себе, коли так повільно допомагаєте нам в Україні? - сказав український лідер.

Крім того, президент закликав росіян протестувати через війну, а європейців – вимагати у своїх урядів підтримки України. Також він запропонував іноземцям приїжджати добровольцями воювати до України.

- Кожен європеєць може прийти та вимагати дати більше допомоги, грошима та зброєю. Якщо ви в Європі маєте бойовий досвід, ви можете приїжджати до нас та разом з нами захищати Європу, – зазначив Зеленський.

Щодо країн-партнерів, український лідер підкреслив, що введені ними санкції виявилися недостатніми, оскільки в Україні продовжуються бої, і зажадав від лідерів держав відключення Росії від SWIFТ, а також запровадження повної ізоляції РФ.

"КП" в Україні" уважно стежить за всіма подіями, що відбуваються в Україні. ЧИТАЙТЕ ТУТ.