Держприкордонслужба: Російські війська захопили острів Зміїний, а під Херсоном, Миколаєвом та Черніговом точаться бої.

Противник продовжує вести повномасштабне вторгнення до України.

usm.media

Острів Зміїний на Одещині захопили російські військові. На даний момент українська сторона втратила зв'язок із прикордонниками, які перебувають на острові з військовими Збройних сил України. Про це повідомляє прес-центр Державної прикордонної служби.

- Після обстрілу острова Зміїного з корабельних озброєнь та бойової авіації окупантів було зруйновано інфраструктуру на острові.

Крім того, зв'язок з прикордонниками, які перебувають на остові з воїнами ЗСУ, втрачено. За наявною інформацією, острів Зміїний захоплений, - зазначили у відомстві.

Тим часом у Генштабі ЗСУ заявили, що станом на 20.00 24 лютого на територію України введено понад 60 батальйонних тактичних груп Росії. Основні зусилля противник зосереджує у Слобожанському, Сіверському та Таврійському напрямах.

– На підступах до Херсона точаться бої. Противник намагається обійти місто зі сходу та продовжити наступ у напрямку Миколаєва. Нанесено два ракетні удари по Буялику. Механізовані та танкові підрозділи ведуть оборону північ від кордону Перемога-Глухів. Колону російських окупантів зупинено. 1 відбр продовжує бій на околиці Чернігова, – зазначено у повідомленні.

За даними відомства, основною метою операції загарбників є блокування Києва, створення сухопутного коридору до півострова Крим та самопроголошеної ПМР.

- Висаджено повітряний тактичний десант: до 200 російських солдатів на аеродромі Гостомель. Ще одна мета загарбника завдати шкоди критично важливій цивільній інфраструктурі, за якою регулярно завдаються ракетно-авіаційні удари, - наголосили в Генштабі.

Також українська сторона зазначає, що вздовж північної ділянки державного кордону України літаками Су-25СМ з аеродрому Лунинець проводяться демонстраційні дії з дозволу Білорусі.