Кому війна, а кому мати рідна: у Києві таксі подорожчало вдвічі

А увесь міський громадський транспорт безкоштовний.

REUTERS/Carlos Barria

Сьогодні, 24 лютого, проїзд у комунальному транспорті столиці став безкоштовним: відключено автоматизовану систему оплати проїзду. Різниця зі вчорашнім днем полягає в тому, що тепер у метро можна зустріти людей із тривожними валізками та домашніми тваринами, що ховаються від можливої небезпеки з повітря.

Проїзд у трамваях, тролейбусах та автобусах сьогодні також безкоштовний. Про це повідомив керівник цифрової трансформації Києва Петро Олєніч.
У місті помітно зросла кількість транспорту, утворилися затори.

У зв'язку з неспокійною ситуацією приблизно вдвічі подорожчало таксі. Так, Uber бере за проїзд від Русанівської Слобокди до залізничного вокзалу 255 гривень, а Bolt за цю ж відстань – 278 гривень. При цьому в Uber вільних місць не було. Ще вчора за той самий шлях було достатньо заплатити від 100 до 150 гривень.

Нагадаємо, сьогодні, 24 лютого, близько п'ятої ранку збройні сили Російської Федерації вели стрільбу по всій території країни. Було завдано ракетно-бомбових ударів по аеродромах у Борисполі, Озерному, Кульбакіному, Чугуєві, Краматорську, Чорнобаївці.

Людям, не задіяним у роботі інфраструктури міста, настійно рекомендують залишатися вдома, а у разі повітряної тривоги вирушити до найближчого укриття.

Президент Володимир Зеленський закликає зберігати громадян спокій. У всій країні оголошено воєнний стан.