Білорусь та Литва рекомендували своїм громадянам терміново залишити Україну

Для цього людям рекомендують користуватися наземним транспортом.

REUTERS

Після офіційного оголошення Путіним спецоперації країни почали оприлюднювати заклики до своїх громадян терміново покинути Україну. Так, відповідну заяву вже оприлюднили Білорусь та Литва.

Білорусь

- Міністерство закордонних справ Республіки Білорусь наполегливо рекомендує білоруським громадянам скасувати плани відвідин цієї країни до стабілізації обстановки. Громадянам Білорусі, які перебувають в Україні, настійно рекомендується залишити територію країни, - наголосили у МЗС Білорусі.

Посольство Білорусі та Головне консульське управління МЗС переведені на цілодобовий режим роботи та сприятимуть нашим громадянам.

З цією метою відкриті гарячі лінії:

+38 050 406 23 30;

+375173794771

+375173792673,

- Настійне прохання громадянам Білорусі, які перебувають на території України, встановити та підтримувати контакт із білоруськими дипломатами. У міру можливості надаватиметься допомога в евакуації, а також інше сприяння у необхідності, - підсумували в МЗС.

Литва

МЗС країни закликало громадян республіки, які перебувають в Україні, негайно залишити країну наземним транспортом.

- Повітряний простір України закритий, громадян закликають не приїжджати до аеропортів, - йдеться у повідомленні.

У МЗС нагадали рекомендації не їхати в Білорусь і рекомендували завантажити програму Keliauk saugiai (Подорожуй безпечно), щоб отримувати актуальну консульську інформацію та повідомлення від міністерства у разі кризи в іноземній державі.

Путін заявив про настання о 5 ранку. Російські війська атакували військові частини на території усієї України. Є загиблі у Києві, на кордоні Херсонської області та в Умані.