Верховній Раді пропонують працювати у режимі постійних пленарних засідань

Давид Арахамія зареєстрував проект ухвали щодо організації роботи Верховної Ради.

Григорій Константинов

Голова пропрезидентської фракції «Слуга народу» Давид Арахамія зареєстрував проект постанови щодо організації роботи Верховної Ради в умовах надзвичайного та/або воєнного стану. Про це у телеграм-каналі повідомила речник політсили Юлія Палійчук.

- Глава фракції «Слуга народу» зареєстрував проект постанови про організацію роботи Верховної Ради в умовах надзвичайного та/або воєнного стану. Документ встановлює правила та процедури, за якими парламент здійснюватиме свою роботу в режимі постійних пленарних засідань, - повідомила Юлія Палійчук. Такий особливий режим для народних депутатів розпочнеться з дня запровадження НС, а завершиться у день закінчення НС.

Передбачається, що цей проект ухвали народні депутати розглянуть на позачерговому засіданні Верховної Ради, яке заплановане на вечір 23 лютого. На цьому ж пленарному засіданні "слуги народу" хочуть розглянути подання РНБО про введення на всій території України, за винятком Донецької та Луганської областей, режиму надзвичайного стану, а також внести зміни до Держбюджету з метою виділення додаткових 36,5 млрд грн на потреби оборони.​