Володимир Зеленський: Санкції після чергового акту агресії мають містити повну зупинку «Північного потоку-2»

Про це йшлося під час розмови глави України із президентом Естонії Аларом Карісом.

president.gov.ua

Своїм визнанням так званих "ЛНР" та "ДНР" Росія створює юридичну основу для подальшої агресії проти України. При цьому РФ порушила всі можливі міжнародні зобов'язання, заявив під час спільної пресконференції з лідером Естонії Аларом Карісом президент України Володимир Зеленський.

За словами українського глави, під час переговорів з Карісом було досягнуто спільне бачення стосовно майбутніх дій.

- Ескалація конфлікту навколо України є безпрецендентним викликом для Європи та світу. Саме в Україні сьогодні вирішується безпека Європи, частиною якої є Україна. Ми погодились із необхідністю негайного впровадження санкцій за черговий акт агресії проти України. Вони повинні включати повну зупинку " Північного потоку-2 ", - зазначив Зеленський.

За словами президента, під час зустрічі з лідером Естонії було також порушено питання подальшого розвитку Кримської платформи. Окрему увагу було приділено Євроінтеграції України та майбутньому України в НАТО.

– Ми сподіваємось, що поточний рік стане роком конкретних рішень про майбутнє України, – наголосив Зеленський.

У свою чергу Алар Каріс пообіцяв, що Естонія підтримуватиме Україну «кожним можливим способом».

- На тлі провокації ви залишаєтеся спокійними та вирішуєте конфлікт мирно. Москва має негайно прибрати свої війська з території України. Ми засуджуємо всі військові дії на території України, – наголосив Каріс.

Він додав, що те, що відбувається – «рішучий момент у європейській історії».

- Загроза Україні – загроза усій Європі. Ми повинні зберігати двері до Євросоюзу та НАТО відчиненими для України. Ми підтримуємо незалежність України, – зазначив президент Естонії.

Раніше про можливу повну зупинку "Північного потоку" заявляв президент США Джо Байден. За його словами, це буде можливим у разі повномасштабного вторгнення Росії.