Корабль Cygnus, виведенний на орбіту українсько-американською ракетою, прибув на МКС

Корабель вивели у космос на українсько-американській ракеті-носію середнього класу "Антарес".

blogs.nasa.gov

На Міжнародну космічну станцію успішно близько полудня за київським часом прибув американський корабель Cygnus, який доставив астронавтам понад 3,8 тисячі тонн різноманітних вантажів. Про це повідомляє НАСА.

- Астронавти НАСА Раджа Чарі та Кейла Беррон в 11-44 за київським часом успішно здійснили захоплення апарату за допомогою роботизованого маніпулятора Canadarm2. Апарат пристиковано до модуля Unity, - розповіли в НАСА.

Космічний корабель Cygnus запустили в суботу на ракеті "Антарес" із космодрому NASA Wallops Flight Facility, штат Вірджинія. Це 17-а комерційна місія Northrop Grumman з доставки вантажів на Міжнародну космічну станцію для НАСА. Космічний корабель Cygnus доставляє до орбітальної лабораторії понад 3,8 тисячі тонн обладнання для наукових досліджень та вантажів.

Україно-американська ракета “Антарес” складається із двох ступенів. Основну конструкцію першого ступеня розробило КБ "Південне", виготовили ДП "ПО ЮМЗ" у кооперації з українськими підприємствами "Хартрон-Аркос" (Харків), "Київприлад" (Київ), "Хартрон-Юком" (Запоріжжя), ТОВ "Чезара Телеметрія" ", "Рапід" (Чернігів) та іншими на замовлення Northrop Grumman Corporation (США).

В рамках програми "Антарес" українська сторона виконала увесь комплекс робіт з проектування, відпрацювання та виготовлення матеріальної частини основної конструкції першого ступеня для ракети-носія.

Усього з 2013 року ракета-носій "Антарес" стартувала 16 разів, 15 із них – успішно.