Зеленський вкотре запропонував Путіну зустріч: Я не знаю, чого хоче президент РФ

Український лідер, як і всі (крім Байдена) не розуміє, чи вирішив президент Росії атакувати Україну, чи ні.

REUTERS.

Президент України Володимир Зеленський знову запропонував президентові РФ Володимиру Путіну зустрітися. Він сказав про це 19 лютого на Мюнхенській безпековій конференції, відповідаючи на запитання після свого виступу.

У президента запитали, чи він знає, які у Путіна плани щодо України, на що Зеленський відповів: "Я не знаю, чого хоче президент РФ, тому пропоную зустрітися".

Крім того, відповідаючи на запитання, український лідер засумнівався, що росіяни, як народ, захочуть воювати з Україною.

- Російська Федерація, коли ми говоримо Російська Федерація - це цілий народ. І тому я вважаю, що вони не зможуть піти війною проти українського народу, – сказав Глава держави.

Український лідер уже неодноразово пропонував Путіну особисту зустріч. У Кремлі допускають такий формат розмови, але хочуть, щоб у зустрічі були конкретні цілі та конкретний результат, а також заздалегідь узгоджений порядок денний, який виключає обговорення Донбасу та Криму.

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган неодноразово виступав з ініціативою організувати зустріч Путіна та Зеленського на території Туреччини – двосторонню, або, як варіант, тристоронню, за своєю участю. Росія не реагує на ці пропозиції щодо посередництва.