Суддя "МастерШеф" Ектор Хіменес-Браво давно не публікував нічого за основним профілем своєї діяльності - смачній їжі, віддаючи перевагу постам про справи амурні. Але ось знаменитий шеф повернувся – і одразу з кулінарним хітом, запропонувавши українцям спробувати свої сили у приготуванні курки кордон блю. Рецепт з інгредієнтами зірковий кухар опублікував 19 лютого в Інстаграм.
- Це легендарна страва, а ще й така смачна, що можна просто знепритомніти, - відрекламував Ектор свій рецепт.
Інгредієнти:
- Куряче філе – 2 шт.
- Сухий часник
- Суха цибуля
- Сіль
- Перець
- Шинка слайсами – 150 гр
- Сир слайс - 150 гр.
Для панування:
- Борошно
- Яйця
- панірувальні сухарі
Для соусу:
- Борошно - 50 гр
- масло вершкове – 50 гр
- Часник – 2 зубчики
- молоко – 500 мл
- Діжонська гірчиця – 50 гр
- Перець чорний, сіль
- Пармезан – 70 грн.
Готуємо:
Насправді все просто – головне нікуди не поспішати, а робити з коханням.
- Всі спеції змішуємо та посипаємо куряче філе. Ектор радить філе без антибіотиків (факт того, що сьогодні це велика перевага м'яса – змушує замислитись).
- Потім відбиваємо м'ясо, але щоб не дуже тонко, м'ясо має бути соковитим.
- Кладемо всередину шинку з сирими шарами, як на відео. Скручуємо рулетики та загортаємо плівкою щільно, щоб тримали форму.
- Ставимо його в холодильник на 30 хвилин відпочивати та приймати форму.
- За цей час нагріваємо масло та готуємо все для панування. Окремо борошно, сухарі та яйця.
- Дістаємо м'ясо, пануємо його – борошно-яйце-сухарі – і смажимо у гарячому маслі до золотого кольору. Знімаємо кордон блю та даємо їм полежати, відпочити.
- А тепер готуємо соус: беремо сотейник, розтоплюємо там масло, далі смажимо дрібно порізаний часник, але не довго. Додаємо борошно, смажимо його в олії, легкий золотий колір. Потім робимо менше вогонь та вводимо молоко. Добре перемішуйте віночком, щоб не було грудок, поки не загусне. Сіль, перець, пармезан – перемішуємо та готове. Подавайте кордон блю під соусом і нехай буде смачно!
Раніше Володимир Ярославський навчив українців готувати буженину з індички, розповів, як правильно смажити лосося та дав рецепт київського шпигуна – сосиски у тісті. У свою чергу, Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом свинячих ребер барбекю, крилець теріяки та суперсніданку – панкейку з яблуками.