«СтопКор» про ДТП з кортежем Ярославського: водій не зміг би побачити пішохода та зупинитися

У розслідуванні розглянули всі аспекти цієї історії та з'ясували, які обставини могли призвести до ДТП.

hk.npu.gov.ua

ДТП з кортежем Ярославського викликало чималий резонанс у суспільстві. Його коментують не лише політики, ЗМІ та правоохоронці. Не залишилися осторонь й журналісти проєкту «СтопКор», які провели власне розслідування обставин гучного ДТП з машиною кортежу Олександра Ярославського та зняли про нього відеоматеріал, пишут ФАКТИ.

- У нашому розслідуванні ми розглянули всі аспекти цієї історії та з'ясували, які обставини могли призвести до ДТП, і хто й навіщо може використати трагедію у власних корисливих чи політичних інтересах, — зазначають автори фільму.

Перша частина розслідування є реконструкцією ДТП. Команда «СтопКора» виїхала на місце ДТП у темний час доби та на такому самому автомобілі, як і той, який причетний до інциденту — Мерседес класу G (у народі «кубик» або «гелік». — Авт.). Від місцевих жителів журналісти дізналися, що ділянка дороги 534 км Київ — Харків — Довжанський небезпечна й не освітлюється у нічний час, а місцеві часто переходять чотирирядну швидкісну дорогу, порушуючи правила дорожнього руху та всупереч здоровому глузду.

- За попередньою версією слідства, загиблий у ДТП чоловік вирішив перейти дорогу у забороненому місці. Для цього йому необхідно було перелізти через цей відбійник та перетнути чотири смуги, якими мчать авто зі швидкістю не менше ста кілометрів на годину, — розповів журналіст Кирило Вольний, який ознайомився з ділянкою дороги.

За словами журналіста, експеримент з манекеном показав, що ніхто з водіїв проїжджаючих машин не зміг би вчасно помітити на темній дорозі пішохода, який раптово вискочив на шосе.

Також у своєму розслідуванні «СтопКор» дізнався, як загиблий у ДТП провів вечір 9 лютого напередодні смерті.

 - Саме з цією обставиною пов'язані 2 важливі нові нюанси. Того вечора він був сильно п'яний, поводився агресивно, та кілька разів навіть погрожував рідним самогубством, через що двічі викликали поліцію, — повідомляють розслідувачі та ставлять запитання правоохоронцям, чому з урахуванням цього факту та кримінального минулого загиблого його особу встановлювали три дні?

По-друге, на думку розслідувачів «СтопКор», незрозуміло, як у цьому стані та після спілкування з поліцією загиблий за годину опинився за 10 км від будинку на швидкісному шосе.

На думку команди «СтопКора», необхідно дати слідству виконати свою роботу та досконально вивчити обставини справи.