Суддя кулінарного шоу "Майстер-Шеф" Володимир Ярославський радить тим читачам, хто любить смачненьке, але прагне при цьому дотримуватися здорового харчування, приготувати буженину з індички. Відеорецептом відомий кухар поділився 18 лютого в Інстаграм.
Інгредієнти:
- 1кг філе індички
- морква
- часник
- гірчиця
- оливкова олія
- сіль та спеції для барбекю
- трохи цибулі та селери
- ароматні трави та біле вино за бажанням.
Готуємо:
- Беремо філе індички, шпигуємо його довгими брусочками моркви та порізаним часником. Додаємо сіль, перець, гірчицю та спеції та добре натираємо цією сумішшю філе разом з оливковою олією – так м'ясо стає більш соковитим. І залишаємо заготівлю у холодильнику на всю ніч.
- Сіль додаємо у пропорції 9г на 1кг м'яса. Гірчицю, перець та спеції додаємо за смаком.
- Суміш барбекю можна приготувати самостійно. Для цього змішуємо: паприку, суху цибулю та часник, чорний та червоний перці. А якщо візьмете підкопчену паприку – буде ще смачніше!
- Вранці дістаємо індичку заздалегідь. Розігріваємо до 200 градусів духову шафу або духовку.
- Кладемо індичку в невелику ємність разом із усіма овочами, додаємо чебрець. На смак можна ще налити трохи вина для аромату. Все поміщаємо в рукав для запікання і ставимо на 1:00 готуватися.
- Коли минає година, розкриваємо "рукав" і ставимо ще на 10-12 хвилин на 240 градусів під верхній гриль для рум'яної скоринки. І вуаля – все готове!
- Буженину можна їсти гарячою як основну страву. А можна дати охолоне і подавати вже холодною! – помітив Володимир Ярославський.
Раніше Володимир Ярославський допоміг розібратися в червоній ікрі, а також розповів, як правильно смажити лосося та дав рецепт київського шпильки – сосиски у тесті. У свою чергу, Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом свинячих ребер барбекю, крилець теріяки та суперсніданку – панкейку з яблуками.