Рєзніков не підтвердив відведення російських військ від кордонів України та нарахував близько 149 тисяч "компонента"

Міністр оборони у Верховній Раді розповів про обстановку у сфері безпеки.

facebook.com/MinistryofDefence.UA

Інформація про відведення військ від кордонів України не підтвердилася, йде переміщення сил та засобів. Про це міністр оборони Олексій Рєзніков заявив під час виступу у Верховній Раді.

- Ми не підтверджуємо заяви російської сторони про відведення військ. Цього не відбувається, йде переміщення сил та засобів. Наразі ми спостерігаємо за підрозділами російських військ, які налічують 129 тисяч наземного компонента, а разом із морським та авіаційним компонентами – близько 149 тисяч, – сказав глава Міноборони.

Рєзніков додав, що на спільні військові навчання Росії та Білорусі стягнуто основну частину військ, у Чорне море зайдуть ще три кораблі. Одночасно з навчаннями армії тривають навчання Росгвардії "Заслон-2022".

- Наша розвідка бачить усі пересування, які можуть становити потенційну загрозу для України. Кожен літак, вертоліт чи танковий підрозділ – ми їх бачимо. Ми на постійному контакті з нашими міжнародними партнерами та отримуємо підтвердження такої інформації, - розповів міністр.

Олексій Резніков запевнив, що Україна не применшує масштабів загрози, ймовірність масштабної ескалації оцінюється як невисока. Він зазначив, що Київ одержав дві тисячі тонн військової допомоги.