Концерт Шуфутинського у Києві під загрозою зриву: прикордонники заявили, що не пустять артиста до України

На пункті пропуску йому повідомлять про заборону на в'їзд до нашої країни.

КУДРЯВІВ БОРИС

Російський співак Михайло Шуфутинський отримає заборону на в'їзд до Україну через відвідування окупованого Криму. У зв'язку з цим артист не зможе виступити у Києві з концертами. Про це пише "Укрінформ".

- У нас наразі достатньо підстав вважати, що він неодноразово був у Криму, на тимчасово окупованій території, і при спробі його в'їзду до України, оскільки ми також бачимо, що на березень анонсується його виступ в Україні, обов'язково проведуть усі необхідні заходи прямо у пункті пропуску, - заявив речник Держприкордонслужби Сергій Демченко.

За його словами, якщо співак таки спробує перетнути кордон України, прикордонники мають достатньо підстав, щоб заборонити йому в'їзд до країни.

- Якщо він з'явиться для перетину кордону, і оскільки є певні підтвердження того, що він міг бути на окупованій території, ми маємо підстави заборонити йому в'їзд до України, - наголосив він.

Про те, що російський співак Михайло Шуфутинський зібрався приїхати навесні до України, стало відомо ще у листопаді 2021 року. Тоді у Києві анонсували виступ шансоньє у міжнародний жіночий день – 8 березня 2022 року. Концерт запланований у столичному Палаці спорту під назвою "За милих дам, або через 30 років".

У мережі розкритикували приїзд Шуфутинського до України, оскільки він неодноразово виступав у Криму, в'їжджаючи туди з території Росії. Активісти погрожували бойкотувати концерт чи влаштувати акції протесту.