Сержанту Нацгвардії, який відбив селезінку солдатові, загрожує до 10 років в'язниці

Нацгвардієць звинувачується у перевищенні військовою посадовою особою службових повноважень, до того ж в умовах особливого періоду.

pixabay.com

Співробітники Державного бюро розслідувань завершили досудове розгляд стосовно головного сержанта першої патрульної роти військової частини Нацгвардії України, який завдав тяжких тілесних ушкоджень солдату. Про це повідомляє прес-служба Держбюро розслідувань.

"9 серпня 2021 року військовий запідозрив кількох підлеглих солдатів у вживанні наркотичних речовин на службі. Під час проведення профілактичної розмови сержант не повірив у виправдання та почав бити одного з них. Спочатку він бив солдата кулаками та долонями по обличчю. Згодом продовжив побиття юнака руками та ногами, але вже у присутності інших військовослужбовців. В результаті 19-річний хлопець потрапив до лікарні з розривом селезінки, яку лікарі змушені були видалити", - розповіли в бюро.

Нацгвардієць звинувачується у перевищенні військовою посадовою особою службових повноважень, до того ж в умовах особливого періоду. Йому загрожує позбавлення волі на строк до 10 років.

У січні в Одесі відправили під суд військовослужбовця Національної гвардії, який у ніч із 17 на 18 липня 2021 року вбив перехожого. Обвинувальний акт щодо військового та його знайомого направили до суду.