Олена Шуляк назвала пропозицію Держдуми Росії визнати "ЛДНР" неповагою до Німеччини

Голова партії "Слуга народу" прокоментувала ухвалу Держдуми Росії.

sluga-narodu.com

Росія демонструє небажання виконувати Мінські угоди та неповагу до Німеччини, пропонуючи визнати так звані "ЛНР" та "ДНР" у той час, як президент РФ Володимир Путін веде переговори з німецьким канцлером Олафом Шольцем. Таку думку висловила голова партії "Слуга народу" Олена Шуляк у інтерв'ю "ТСН".

- Взагалі поведінка РФ, особливо зараз, коли йдуть переговори Путіна і німецького канцлера, виглядає як неповага до Німеччини, яка є стороною в "нормандському форматі". Росія таким чином, на мою думку, демонструє свою неготовність виконувати Мінські домовленості. Хоча вони максимально нас звинувачують, що буцімто ми їх не виконуємо. А якщо подивитися на дії Росії, то саме вона й робить все те, щоб показати, що є порушником, – заявила Шуляк.

Народний депутат нагадала, що Верховна Рада вже проголосувала за проект постанови про звернення до міжнародної спільноти з вимогою не визнавати так звані республіки.

- Побачимо, як зреагує Путін, чи підпише це звернення. Але це є дуже неприємною історією. Ми розуміємо, що можуть бути не дуже добрі наслідки. Ми розуміємо, якщо РФ визнає "ДНР"/ "ЛНР", вони, можливо, подумають потім надавати їм якимось офіційним чином зброю. Від Росії, від агресора, можна очікувати будь-яких дій, - заявила Шуляк.

15 лютого Держдума звернулася до президента Росії Володимира Путіна з проханням про визнання "ЛДНР". За це рішення проголосував 351 депутат. Сам Путін заявив, що "готовий зробити все необхідне для вирішення проблем Донбасу". За його словами, російська сторона діятиме виходячи з не до кінця реалізованих можливостей щодо виконання Мінських угод.