На Закарпатті пів дня шукали наркодилера та розбійника, які напали на конвоїра та втекли із СІЗО

Зловмисникам вдалося провести на волі ніч та пів дня.

zk.npu.gov.ua

У середу, 16 лютого, на Закарпатті двоє чоловіків втекли з ізолятора тимчасового тримання, напавши на охорону. Співробітники поліції розшукували зловмисників з ночі і змогли затримати їх більш ніж через 10 годин. Про це повідомляє пресслужба управління Національної поліції у Закарпатській області.

Двоє 29-річних жителів Виноградова Владислав Танчинець та Анатолій Спіров втекли із СІЗО, напавши на конвоїра та чергового, внаслідок чого одного з постраждалих було госпіталізовано. Один із чоловіків був раніше затриманий за підозрою у збуті наркотиків, а іншому ставили за вину причетність до розбійного нападу.

Як зазначається, інцидент стався о 03:00, сидільці втекли у невідомому напрямку. На пошуки зловмисників було орієнтовано всі наряди поліції регіону, а також відповідні заходи проводили оперативні підрозділи. Де і за яких обставин затримали втікачів, у поліції не уточнюють.

Наразі щодо них розпочато ще одне кримінальне провадження за ч. 2 ст. 393 КК України (втеча з-під варти). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

Окрім цього, у ГУ НПУ в Закарпатській області проводиться службова перевірка дій правоохоронців, які несли службу тієї ночі. Усі зібрані матеріали будуть передані до Державного бюро розслідувань для надання правової оцінки.

Раніше в Одесі "постояльцеві" СІЗО вдалося втекти з автозака  дорогою на вокзал - його повинні були етапувати в іншу установу в спецвагоні.