У NASA показали, як запечатують супутник у ракету перед запуском

На фото зображено процес запечатування геостаціонарного екологічного супутника GOES-T.

twitter.com/NASA_LSP

Нацуправління з аеронавтики та дослідження космічного простору оприлюднило кадри роботи його інженерів. На фото вони запечатують супутник у обтічник ракети, яку запустять у космос вже наступного місяця. Про це повідомляє блог NASA.

На фото зображено процес запечатування геостаціонарного екологічного супутника GOES-T, який належить Національному управлінню океанічних та атмосферних досліджень. Запуск ракети заплановано на 1 березня з мису Канаверал у Флориді.

Загальна вага супутника становить 2,7 тисячі кілограмів. Процес складання відбувається за 16 кілометрів від місця запуску. Вже 28 лютого обтічник разом із супутником доставлять до стартового майданчика.

- Тепер все стає реальним, GOES-T повністю зібраний та готовий до запуску. На наступному тижні ми проведемо остаточні огляди запуску та потренуємо команди на їх консолях запуску у рамках підготовки до дня запуску, - заявив керівник місії GOES-T Рекс Енгельхардт.

Раніше космічна рентгенівська обсерваторія Chandra Національного управління з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA) сфотографувала спіральну галактику Месьє 94 у сузір'ї Гончі Пси.