У Міноборони РФ повідомили, що війська Південного військового округу повертаються з навчань у Криму

За даними відомства, бронетехніку вже завантажили на залізничні платформи.

Підрозділи Південного військового округу завершили тактичні навчання на полігонах Кримського півострова та почали збиратися  до місць постійної дислокації. Як пише Інтерфакс, відповідну заяву поширила Міноборони РФ.

- Підрозділи Південного військового округу (ПВО), які завершили участь у тактичних навчаннях на полігонах Кримського півострова, здійснюють марші до пунктів постійної дислокації залізничним транспортом", - наголосило відомство, додавши, що ешелон уже перетнув Кримський міст.

У Міноборони додали, що особовий склад підрозділу здійснив навантаження бронетехніки на гусеничному ходу – танків, бойових машин піхоти та самохідних артилерійського уставлення на залізничні платформи на станціях навантаження.

- Військовими ешелонами бойову техніку та військовослужбовців доставлять до пунктів постійної дислокації військових частин, – сказали у російському відомстві.

15 лютого Міноборони РФ також повідомляло про початок відведення військових Західного та Південного округів, що межують з Україною, до місць постійної дислокації. У відповідь у МЗС України наголосили, що не повірять у це, доки не побачать дії.

У той же день Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що не бачить доказів деескалації конфлікту.