YUNA заборонила нагороджувати пісні, виконані з російськими артистами

До внесення змін до регламенту оргкомітет YUNA підштовхнуло загострення ситуації із можливим початком повномасштабної війни Росії проти України.

yuna.ua

Оргкомітет премії YUNA заборонив артистам, пісні яких були записані спільно з російськими зірками, змагатися за нагороди. Нове правило буде використане під час визначення переможців премії YUNA вже цього року. Про відповідні зміни у регламенті повідомляється на офіційному сайті премії.

"Пісні та відеокліпи, співвиконавцями яких разом з українськими артистами є представники країн, які визнані державою Україна як країни-агресори, не можуть претендувати на премію YUNA. Представники країн-агресорів також не можуть претендувати на будь-яку нагороду YUNA", - сказано в новому пункті регламенту.

Як зазначено на офіційному сайті, до внесення змін до регламенту оргкомітет YUNA підштовхнуло загострення ситуації із можливим початком повномасштабної війни Росії проти України.

- Коли до списку претендентів на YUNA потрапляють спільні роботи українських виконавців з музикантами інших країн, нас це завжди тішить. В історії премії неодноразово серед номінантів можна було побачити іноземців - Jah Khalib з Казахстану, Б’янку з Білорусі, Mgzavrebi з Грузії, декількох російських виконавців, EMIN з Азербайджану. Останній навіть вигравав нагороду у 2015 році - за пісню “Смотришь в небо”, яку заспівав разом з LOBODA, - зазначив співзасновник та генпродюсер премії Павло Шилько. - Але при цьому ми завжди наполягаємо на тому, що ми - Національна премія. Сенс проєкту YUNA - це підтримка і захист інтересів українських виконавців та вітчизняної музичної індустрії, яка є частиною загального культурного ландшафту України. В ситуації, коли йдеться про національну безпеку і загрозу існування країни, ми не можемо залишатися осторонь. Тому ми внесли зміни до регламенту.

Українська музична премія YUNA проходить з 2011 року. Цього року найбільшу кількість номінацій отримав гурт TVORCHI – вісім. На другому місці – група KALUSH (6 номінацій), на третьому – співак Wellboy (5 номінацій). Церемонія нагородження YUNA 2022 пройде 16 березня у Палаці "Україна" у Києві.