У СБУ заявили про чергову хвилю гібридної війни у соцмережах: Ми всі повинні мислити критично

У відомстві запевнили, що вживають необхідних заходів щодо протидії.

REUTERS/Dado Ruvic

Україна зіткнулася з потужною хвилею гібридної війни в інформаційному просторі, проте українцям необхідно зберігати спокій та не піддаватися паніці. Про це йдеться у заяві пресцентру СБУ.

- Сьогодні вітчизняний інформаційний простір зазнає безпрецедентного впливу. Україна зіткнулася зі спробами системного нагнітання паніки, поширенням фейкової інформації та спотворенням реального стану речей. Все це в комплексі – ніщо інше, як чергова потужна хвиля гібридної війни, – заявили у відомстві.

За даними СБУ, у межах своєї компетенції вони постійно аналізують різні сценарії розвитку подій та мають чіткий план дій на кожен з них.

- Разом із керівництвом держави, представниками виконавчої та законодавчої влади, іншими правоохоронними та органами влади безпеки ми готові реагувати на ситуацію не лише тоді, коли виникне така потреба, а заздалегідь. І вже робимо це, – запевнили у пресслужбі.

У СБУ також повідомили, що мотиви нинішнього інформаційного нагнітання – посіяти тривогу в українському суспільстві, підірвати віру у здатність держави захистити своїх громадян, розхитати єдність.

- СБУ фіксує такі прояви гібридної війни у соціальних мережах, окремих ЗМІ, у поширенні деякими політиками наративів країни-агресора тощо. Не тільки фіксує, а активно їм протидіє, - наголосили у повідомленні.

А також додали, що прийняті рішення відображаються у рішеннях РНБО, кількості нейтралізованих кібератак, ліквідації численних ботоферм, викритті агентурних мереж іноземних спецслужб та недопущенні диверсій і терактів.

- Співробітники СБУ працюють у всіх регіонах країни в посиленому режимі. Ми готові захищати Україну, - заявили у відомстві, додавши, що зараз стабільність і спокій в Україні залежить не тільки від влади, а й від виважених дій кожного українця.

- Усім нам слід зберігати спокій та холодний розум, не піддаватися на провокації. Паніка та дестабілізація грають на користь лише ворогам, а не Україні. Ми всі повинні мислити критично та перевіряти будь-яку інформацію; керуватися даними офіційних джерел, а не анонімних; навчитися відрізняти правду від фейків, - наголосили у СБУ.

Раніше інформацію про можливе вторгнення РФ прокоментував президент України Володимир Зеленський. Він заявив, що на сьогодні даних про те , що готується наступ російських військ, немає.