Кабмін екстрено збереться на засіданні через ситуацію з авіарейсами в Україну

В Офісі президента стверджують, що держава готова підтримати приватних українських авіаперевізників.

Андрій Гудзенко/LIGA.net

Уряд планує зібратися о 20:00 на засідання, щоб розглянути розроблені Міністерством інфраструктури проекти для подальшого здійснення авіарейсів в Україну. Про це повідомив заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко у своєму Фейсбуці.

- Для продовження польотів в Україну та з України Мініфраструктури підготувало необхідні проекти урядових рішень для допомоги авіакомпаніям у відносинах зі страховими. О 20.00 годині відбудеться засідання Кабміну, чекаємо на їх затвердження, - написав Тимошенко.

За його словами, держава готова підтримати українських авіаперевізників, незважаючи на те, що йдеться про приватні компанії.

– Щоб страхові компанії були впевнені – в Україну можна літати і жодних проблем немає, – зазначив чиновник.

Як пише у своєму Телеграм-каналі нардеп Ярослав Железняк, на сьогоднішньому засіданні Кабмін планує ухвалити рішення щодо виділення 16,6 млрд грн, які стануть гарантійним фондом для польотів в Україну. За його словами, цей фонд діятиме з 14 лютого і до моменту зменшення зовнішньої загрози.

Про те, що з 14 лютого повітряний рух в Україні може бути припинено, заявив нардеп із фракції “ЄС” Олексій Гончаренко. А 13 лютого український лоукостер SkyUp повідомив, що посадив літак Мадейра-Київ у Кишиневі через заборону лізингодавця з Ірландії влітати у повітряний простір України. Пасажири дістануться України на чотири автобуси. У зв'язку з цим авіакомпанія призупинила на 48 годин продаж квитків.