Суддя кулінарного шоу "Майстер-Шеф" Володимир Ярославський радить здивувати свою половинку на День Валентина власноруч приготованим десертом - брауні "Чорний ліс". Рецептом відомий кухар поділився 12 лютого в Інстаграм, давши розкладку на десять порцій "досить великих" брауні.
Напередодні всіх закоханих хочу допомогти вам порадувати свою другу половинку. Піддивився і приготував для вас із любов'ю. Брауні "Чорний Ліс", та ще й без борошна! – зазначив Ярославський.
Інгредієнти:
Печиво брауні:
- 150г чорного шоколаду
- 75г молочного шоколаду
- 100г вершкового масла
- 40-45г какао
- 3 середні яйця
- 195г цукру
- 4г солі.
Начинка:
- 300г замороженої вишні
- 45г цукру
- 8г кукурудзяного крохмалю
- 5-10г соку лимона або апельсину
- Для вершків:
- 200г вершків
- 30г цукру або пудри
- цедра апельсина чи лимона.
Готуємо:
Печиво
- На водяній бані розтоплюємо шоколад разом із вершковим маслом. Як тільки масло розтане знімаємо з плити, додаємо какао та перемішуємо.
- Окремо збиваємо яйця разом із цукром у стійку піну і додаємо їх у 3 прийоми в ледь теплій шоколадній суміші.
- Солимо і ставимо у холодне місце, щоб маса затверділа, бо суміш ще дуже рідка.
- Коли суміш охолоне та стане тягучою, викладаємо її на пергамент за допомогою ложки. Вийшло 20 майбутніх печінок (але тут можливі варіанти – може вийти і більше). Не хвилюйтесь за форму – все вирівнюється.
- Ставимо в добре розігріту духовку до 220 градусів на 6 хвилин, максимум 7. Можна використовувати лише верхнє нагрівання. Додавати час не варто! Але будьте впевнені у правильній температурі!
- Ще гаряче печиво трохи формуємо кільцем по колу, щоб воно було красивим та рівним і залишаємо його охолонути.
Начинка
- Розморожену вишню викладаємо на сковороду та вмикаємо середній вогонь. Потім додаємо змішаний цукор з крохмалем і постійно помішуючи, доводимо до кипіння і тримаємо ще 1 хвилину. Після чого відставляємо охолонути, накривши плівкою, щоб вишні не підсохли.
- Збиваємо вершки: добре охолоджені вершки збиваємо у стійку піну разом із цукром або цукровою пудрою та цедрою для додаткового аромату.
Збираємо печиво
На нижній бік охолодженого печива за допомогою кондитерського мішка по колу випускаю збиті вершки. А в середину викладаємо вишню та накриваємо все іншим печивом.
Раніше Володимир Ярославський допоміг розібратися в червоній ікрі, а також розповів, як правильно смажити лосося та дав рецепт київського шпигуна – сосиски у тесті. У свою чергу, Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом свинячих ребер барбекю, крилець теріяки та суперсніданку – панкейку з яблуками.