Коноплянка назвав себе Роналдіньо-молодшим і хоче повернутися до збірної України

Півзахисник "Краковії" пояснив, чому вибрав 80 номер для виступів за поляків.

cracovia.pl

Півзахисник-новобранець польської "Краковії" Євген Коноплянка хоче заграти у польському клубі настільки яскраво, щоб його знову почали викликати до збірної України. Про це екс-гравець "Шахтаря", де у Коно справи не пішли від слова "зовсім", розповів 12 лютого в інтерв'ю клубній прес-службі "Краковії".

– Я у формі. Остання травма була 8 місяців тому – це був поганий період. Тепер хочу показати людям, які могли забути, як я граю. Я голодний і хочу допомогти команді заробляти по 3 очки у кожній грі, зазначив українець.

Також Коно пояснив чому вибрав номер 80.

- Це просто. Пам'ятаєте, який номер був у Роналдіньо у «Мілані»? 80-й. Так що я – Роналдіньо-молодший, - знайшов дотепне пояснення Коноплянка.

– Ти маєш особисті цілі на цей сезон?

- Звичайно. Я не думаю про голи або асистів. Так, мені потрібна допомога, але я думаю лише про перші 3 очки – подивитися в очі команді, побачити кожного щасливим. Для мене не важливі голи та асисти. – Президент та тренер сказали, що хочуть бачити мене у Кракові – щоб перейшов у «Краковію» і показав, що вмію на полі. Для мене було задоволення розмовляти з ними, як із сім'єю. Це перше – мені подобається, коли мене хочуть бачити і звуть вітчизною. Але добре, скажу: мінімум для мене – забити 5 голів та віддати 5 результативних передач. Це спершу, але подивимося.

– Одна з цілей – повернутися до збірної?

– Так, це велика мета – повернутися до національної команди. Ось чому я тут, – сказав Коноплянка.

11 лютого Коноплянка перейшов із "Шахтаря" до "Краковії", яка посідає 9 місце у чемпіонаті Польщі, на правах вільного агента. За даними інсайдерів, зарплата Коно у Кракові становитиме 15-20 тисяч євро на місяць.

32-річний вінгер провів 86 матчів за першу команду країни, виходив і з капітанською пов'язкою, забивши 21 гол. Гравець брав участь у турнірах Євро-2012 та Євро-2016, а також тричі визнавався гравцем року в Україні та двічі нагороджувався статуеткою найкращого гравця чемпіонату України.