Ще три країни закликали своїх громадян терміново покинути Україну

З відповідною заявою виступили уряди Фінляндії, Чорногорії та Північної Македонії.

REUTERS

Фінляндія, Чорногорія та Північна Македонія приєдналися до переліку країн, які радять своїм громадянам негайно покинути Україну через ситуацію із безпекою. Про це повідомляється на урядових сайтах відомств.

Так, у посольстві Фінляндії заявили, що закликають «негайно залишити країну у зв'язку з подальшою напруженою і непередбачуваною ситуацією в галузі безпеки в Україні».

- Всім громадянам Північної Македонії, які планують відвідати Україну в майбутній період, рекомендується утриматися від поїздок до країни і, крім того, якщо дозволяють обставини, усім громадянам Північної Македонії, які зараз перебувають в Україні, рекомендується якнайшвидше покинути країну, - йдеться мова на сайті МЗС Північної Македонії.

У МЗС Чорногорії у свою чергу «у зв'язку зі зростанням напруженості та непередбачуваною ситуацією з безпекою» поінформували громадян Чорногорії, які проживають в Україні, «розглянути можливість тимчасового виїзду з території цієї країни».

Напередодні з подібним закликом виступили у Новій Зеландії та Австралії. Заяви країн прозвучали на тлі публікацій у низці ЗМІ про можливий наступ Росії на Україну вже наступного тижня. Журналісти зазначають, що атака відбудеться до 20 лютого і, швидше за все, це буде 15-го числа.