«Українська пісня року»

Проєкт "Українська пісня року" (раніше "Наша пісня") був створений в 2004 році з ініціативи Михайла Поплавського. Практично 90% національного радіо- і телеефіру в той час займала іноземна музика. Михайло Поплавський разом із командою однодумців вирішив популяризувати українську пісню і виконавців щорічною премією, залучаючи до них увагу громадськості. Різні жанри, стилі, молодь і легенди сцени – єдина вимога до них –- пісня повинна звучати українською.

У 2012 році премія вийшла на міжнародну арену. До Книги світових рекордів Гіннеса увійшов національний проєкт "Пісня об'єднує нас" як найтриваліший музичний телемарафон національної пісні у прямому ефірі. Він тривав 110 годин без перерви на новини та рекламу. А виступили на ньому більше трьох тисяч виконавців як народної, так і сучасної української пісні. Рекордний телемарафон побачили в 155 країнах.

У 2017 році церемонія нагородження національною премією "Українська пісня року" проводилась у Варшаві. З 2019 року Міхайло Поплавський та Олег Винник спільно займаються реалізацією проєкту.