Працівнику компанії Ярославського, який збив на смерть людину, повідомили про підозру

Слідчі інкримінують йому дві статті Кримінального кодексу.

khar.gp.gov.ua

Правоохоронці вручили підозру  людині, яка перебувала за кермом автомобіля, що збив на смерть чоловіка під Харковом. Йдеться про працівника компанії бізнесмена Олександра Ярославського.

- Водієві, який розповів, що був за кермом авто, повідомлено про підозру за ч.2 ст.286 " Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, що керують транспортними засобами" та ч.3 ст.135 "Залишення в небезпеці" Кримінального кодексу. Сьогодні у Київському районному суді Харкова їй оберуть запобіжний захід. Прокуратура наполягатиме на утриманні підозрюваного під вартою, – повідомив "КП в Україні" прессекретар прокуратури в Харківській області Дмитро Чубенко.

За його словами, затриманим виявився 50-річний чоловік, який працює в компанії харківського бізнесмена Олександра Ярославського. Чоловік сам з'явився вранці 10 лютого в поліцію та заявив, що за кермом автомобіля знаходився саме він.

- На місці події було знайдено номерний знак, що належить автомобілю Mercedes-Benz G 63 AMG. Цей автомобіль записаний на приватну фірму, яка належить одному з найвідоміших харківських бізнесменів. На наступний день до правоохоронців з'явилася особа разом із адвокатом, яка заявила, що саме вона перебувала за кермом авто, - сказали у відомстві.

Як зазначив представник прокуратури, чоловік, який з'явився, не знав про те, що постраждала людина - думав, що збив тварину або якийсь предмет.

- Після того, як він зрозумів, що сталося, - звернувся до адвоката і з'явився з ним до слідчого управління. Також виявлено, що на місці події не було пішохідних переходів. Швидше за все, пішохід переходив дорогу та його збило авто. Наразі всі ці обставини з'ясовує слідство, – каже Чубенко.

Йдеться про аварію, що сталася 9 лютого близько 22:55 в районі 534 км автодороги «Київ-Харків-Довжанський» - автомобіль збив пішохода, внаслідок чого той помер. На місці події було знайдено автомобільні номери, які могли належати авто з кортежу бізнесмена Ярославського. У поліції заявили, що планують викликати бізнесмена на допит, як можливого учасника аварії.