Найкращі рецепти ніжних та тонких млинців

Яка ж Масляна без млинців?

edimdoma.ru

Зміст

2022-го року Масляна припадає на період з 28 лютого по 6 березня. А значить, настав час шукати кращі рецепти млинців, які прикрашатимуть обідній стіл цілий тиждень.

Рецепт на молоці від експерта Наталії Кудряшової

У кожної господині свій рецепт та секрет приготування. Так, телеведуча та експерт з якості продуктів Наталія Кудряшова вважає, що млинці обов'язково мають готуватися на молоці.

- Мій рецепт млинців – це обов'язково має бути молоко, кілька яєць, замісити. Додати трохи солі, цукру, ванілі і досипати муки, поки не досягнете потрібної кондиції. Наприкінці додати ложечку або дві олії, щоб просто млинці не підгоряли на сковороді, - зазначила Кудряшова.

Вона додала, що вага та кількість інгредієнтів кожен може визначити сам – залежно від бажання та кількості продуктів. Також експерт радить додавати в тісто, щоб млинці були мереживними, ложечку або дві олії.

- І тоді млинці легко знімаються зі сковорідки та не пригорають. Навіть можна як у фільмах підкидати та перевертати. Головне при цьому - підкидати не дуже високо, тому що після цього знадобиться ремонт стелі. Ще один секрет – у складі млинців обов'язково мають бути яйця. Але для того, щоб шкаралупа не потрапила у тісто, розбивати їх потрібно лише на плоскій поверхні, – наголосила Кудряшова.

Тонкі млинці на молоці

Англійський варіант млинців, які мають вигляд тонких, майже прозорих серветок. Чим рідкіше тісто, тим тонші млинці в результаті виходять. Заливати потрібно на добре розігріту сковороду. Млинець готовий, коли починає зарум'янюватися до хрустких країв.

інгредієнти

Приготування

Яйця збити з|із| цукром, Поступово ввести муку|борошно| і сіль|соль|, чергуючи з молоком і акуратно розмішати до однорідної маси. Залишити а 20 хвилин. Додати в тісто рослинне масло і смажити млинці на сильно розігрітій сковороді.

Млинці на воді

Хороші нейтральним смаком, що робить їх чудовою основою для фарширування або подачі з різними топінгами. Однак навіть без начинок млинці на воді виходять смачними та ніжними.

інгредієнти

Приготування

Налити воду в ємність, додати туди курячі яйця та перемішати. Висипати в суміш цукор, сіль і ще раз акуратно перемішати. Поступово всипати дві склянки борошна. Збити тісто міксером. У готове тісто додати олію.

Смажити млинці на добре розігрітій сковороді на середньому вогні. При необхідності перед новим млинцем змащувати олією.

Ніжні млинці на кефірі

Дуже простий рецепт, який дозволяє зробити ніжні, тонкі, ажурні та дуже смачні млинці на кефірі.

інгредієнти

Приготування

Налити у чашку теплий кефір. Додати соди, перемішати та дати постояти близько п'яти хвилин. Додати в суміш яйця, сіль та цукор, знову перемішати. Борошно просіяти. Перемішати тісто віночком до однорідності, щоб не було грудочок.

Налити в тісто окріп і знову швидко все перемішати. Щоб млинці краще знімалися зі сковороди, додати олію. Перемішати і дати тесту трохи постояти – близько 10 хвилин.

Сковороду добре розігріти, при необхідності змастити олією. Налити тісто і смажити млинці на невеликому вогні із двох сторін до рум'яності. Готові млинці змастити вершковим маслом або загорнути начинку.

Млинці на молоці з дірочками

Млинці на молоці з дірочками дуже популярні останніми роками. Великих відмінностей від звичайних млинців на молоці немає - вони такі ж смачні, тонкі і такі ж прості у приготуванні. Але для їх приготування знадобиться невелика вправність. Так, для початку необхідно тонко змастити сковороду олією, що можна зробити за допомогою серветки.

Саму сковорідку потрібно дуже добре розжарити. І нарешті, млинці потрібно наливати швидко та тонким шаром.

інгредієнти

Приготування

Молоко нагріти до 40 °С. Додати в нього сіль та цукор. Перемішати. Вбити яйця і трохи збити віночком. Додати борошно, просіяне з содою. Влити суміш 15 мл. оцту. Вмішати туди 50 мл соняшникової олії і залишити тісто настоюватись хвилин на 20. Випікати млинці по 1-1,5 хвилини з кожного боку до готовності.

Рецепт млинців на 10 штук

Класичний рецепт приготування млинців. Можна їсти і з начинкою.

інгредієнти

Приготування

Борошно просіяти. Додати до неї яйця, молоко та сіль. Перемішати. Накрити серветкою та дати постояти 30 хвилин.

Щоб отримати тісто в необхідній кількості та з правильною консистенцією, незадовго до випічки додати воду до тіста. Воно має бути не дуже густим, щоб добре розтікатися сковородою.

Млинці випікати з обох боків на заздалегідь розпеченій сковороді. Після приготування їх можна змастити варенням або джемом до смаку.