Ллойд Остін: США та союзники єдині у протидії спробам Росії підірвати мир у Європі

Ллойд Остін: США та союзники єдині у протидії спробам Росії підірвати мир у Європі

KEN CEDENO/REUTERS

Американський міністр оборони Ллойд Остін зазначив, що США продовжують підтримувати Україну в її протистоянні з Росією. Про це він написав на своїй сторінці у Твіттері.

- Будь-яка російська атака чи подальше вторгнення на територію України не тільки розпалить конфлікт, а й також порушить основоположні принципи національного суверенітету та територіальної цілісності та самовизначення України, - написав Ллойд Остін.

Остін додав, що США разом із союзниками єдині в опозиції до Росії проти її спроб підриву основних цінностей, які загрожують миру та безпеці в Європі.

Глава Пентагону найближчим часом має відвідати Європу, щоб зустрітися з союзниками НАТО на тлі ескалації з боку Росії конфлікту з Україною. Під час поїздки Остін візьме участь у нараді міністрів оборони НАТО 16-17 лютого, організованій генеральним секретарем Альянсу Єнсом Столтенбергом.

Напередодні Україну з першим за 24 роки візитом відвідав президент Франції – Еммануель Макрон. За даними Єлисейського палацу, політик досяг своєї "мети" - зустріч із Зеленським (а до нього з Путіним – ред.) дозволили "просунутися вперед" щодо ситуації з напруженістю навколо України.