Зміст
- Рецепт млинців на воді
- Рецепт млинців на кефірі
- Швидкий рецепт млинців
- Млинці на молоці з дірочками
- Ніжні тонкі млинці
- Швидкі тонкі млинці
- Млинці на молоці з яйцем
Головною традицією кожної господині на Масляну є випічка млинців. Існує безліч різних рецептів млинців, ми зібрали для вас найсмачніші.
Рецепт млинців на воді
Інгредієнти:
- вода – 500 мл;
- пшеничне борошно - 2 ст.;
- цукор – 2 ст.л.
- сіль - на кінчику ножа;
- олія - 1 ст. л.
- яйце - 3 шт.
Наливаємо в миску воду, додаємо яйця, перемішуємо. Додаємо цукор, сіль та ще раз перемішуємо. Додаємо 2 склянки борошна. Збиваємо тісто міксером. У готове тісто додаємо трохи олії. Смажимо млинці на добре розігрітій сковороді на вогні трохи більше від середнього. Перед кожним новим млинцем сковороду змащуємо олією.
Рецепт млинців на кефірі
Інгредієнти:
- яйця – 3 шт.;
- сіль – 0,5 ч.л.;
- сода – 0,5 ч.л.;
- цукор – 1 ст.л.
- олія - 2 ст.л.
- борошно – 160 г;
- кефір – 0,5 л.
Збийте яйця, сіль, соду і цукор. Додайте масло|мастило|, по половині просіяного борошна і кефіру і ретельно перемішайте. Введіть борошно, що залишилося, і кефір і ще раз перемішайте до однорідності. Дайте тесту настоятися 15 хвилин.
Змастіть сковороду олією і добре розігрійте. Розподіліть по ній тонкий шар тіста і обсмажуйте на середньому вогні до золотистого кольору з обох боків. Періодично сковороду потрібно знову змащувати олією.
Швидкий рецепт млинців
Інгредієнти:
- молоко – 0,5 л;
- борошно – 5 ст.л. (З гіркою);
- цукор – 4 ст.л.;
- сіль – 0,25 ч.л.;
- олія - 4 ст.л.
У миску виливаємо молоко, додаємо цукор. Все добре збиваємо міксером або блендером із насадкою у вигляді віночка. Наприкінці процесу додаємо сіль і ще трохи збиваємо. У нас має вийти пишна маса. Всипаємо борошно, що просіює, і ще раз перемішуємо. Вливаємо олію і перемішуємо останній раз. Тісто готове. Даємо йому трохи постояти.
Готуємо сковороду для смаження млинців. Для цього її треба гарненько розжарити, змастивши олією. Тісто набираємо ополоником з самого дна, щоб борошно не встигало осідати. Виливаємо на сковороду невелику кількість тіста і повертаємо її у різні боки, рівномірно розподіляючи тісто тонким шаром. Смажимо млинець з одного боку до зарум'янювання і перевертаємо на інший. Досмажуємо. Вогонь робимо сильний, щоб млинці не встигали пересихати.
Млинці на молоці з дірочками
Інгредієнти:
- молоко – 0,5 л;
- яйця-2шт.;
- борошно – 1 ст.;
- рослинна олія – 6 ст.л.;
- цукор – 2 ст.л.;
- сода – 1ч.л.;
- сік лимона чи укус - 1 ч.л.
Яйця розбити в глибоку миску, злегка збити виделкою або віночком, додавши трохи цукру. Влити до яєчної маси молоко та олію, знову збити до однорідності. Всипати до рідкої маси борошно, що просіяє, замісити тісто без грудочок, додати гашену соду, перемішати.
Сильно розжарити сковороду, змастити|змазати| маслом|мастилом|, вилити трохи тіста, розподілити його рівномірно по сковороді. Смажити млинець звичайним способом із двох сторін на середньому вогні до зарум'янювання. Млинці на Масляну готові!
Ніжні тонкі млинці
Інгредієнти :
- яйця – 2 шт.;
- молоко – 300 мл;
- олія - 50 мл;
- сметана – 2 ст.л.;
- окріп - 250 мл;
- цукор – 3 ст.л.;
- сода – 0,5 ч.л.
- цукор – 3 ст.л.;
- борошно – 250 г.
Спосіб приготування: У глибокій мисці з'єднайте яйця, молоко, олію та сметану. У окропі розчиніть соду і влийте в основну масу. Всипте цукор та сіль і знову ретельно перемішайте. Невеликими порціями введіть муку|борошно|. Перед приготуванням першого млинця змастіть сковороду невеликою кількістю олії. Випікайте млинці з обох боків, доки вони не підрум'яняться.
Швидкі тонкі млинці
Інгредієнти:
- яйця курячі – 2 шт.;
- пиво – 1 ст.;
- молоко – 1 ст.;
- борошно пшеничне – 1 ст.;
- цукор – 1 ст. л.;
- сода – 0,5 ч. л.;
- сіль - 1 щіпка;
- олія рослинна - 4 ст. л.
У миску вбити яйця. Додати сіль та цукор. Збити. Влити в яєчну суміш молоко та пиво, постійно помішуючи. Просіяти борошно. Додавати борошно частинами, перемішуючи, поки тісто не загусне. Все добре збити. Додати соду та олію. Добре збити та залишити на 15 хвилин.
Тісто перемішати. Розігріти сковороду, змастити вперше шматком сала. Налити порцію тіста, розподілити по всій сковороді тонким шаром. Пекти на середньому вогні до золотистого кольору приблизно 1 хвилину. Перевернути млинець лопаткою на інший бік, випікати з іншого боку ще близько однієї хвилини.
Млинці на молоці з яйцем
Інгредієнти:
- яйця – 3 шт.;
- цукор – 3 ст.л.;
- сіль – 1 ч.л.;
- молоко – 0,5 л.;
- вода – 200 мл;
- борошно – 250 г;
- олія - 40 г.
У глибокій мисці міксером або віночком збийте яйця в піну. Додайте цукор, сіль та 250 мл молока. Перемішайте, акуратно введіть муку|борошно| і замісіть однорідне тісто. Влийте залишок молока, перемішайте і додайте окропу. Знову перемішайте і введіть в тісто олію. Ретельно збийте масу віночком.
Сковороду змастіть|змазати| маслом|мастилом| і розжарити на середньому вогні. Наливайте тісто потроху і давайте йому підрум'янитися з обох боків.