На тлі загрози російського вторгнення. Зеленський проведе у Харкові виїзне засідання РНБО

Рада безпеки призначена на 11 лютого.

President.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський ухвалив рішення про скликання виїзного засідання Ради національної безпеки та оборони (РНБО), яке відбудеться у Харкові у п'ятницю, 11 лютого. Про це 9 лютого повідомляє прес-служба Апарату РНБО.

"Згідно з рішенням президента України В. Зеленського, 11 лютого 2022 року о 15.30 відбудеться виїзне засідання Ради національної безпеки та оборони України (м. Харків, вул. Сумська, 64, Харківська обласна державна адміністрація)", - йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що за підсумками засідання орієнтовно о 17:30 у п'ятницю очікується брифінг секретаря Ради Олексія Данилова.

Минуле засідання Ради безпеки, пов'язане із загрозою російській агресії, відбулося 24 січня. За його підсумками влада України прийняла узгоджену лінію поведінки, спрямовану на заспокоєння населення, а Володимир Зеленський виступив із відеозверненням, у якому запевняв, що приводів для паніки немає.

До цього Зеленський в інтерв'ю газеті The Washington Post 21 січня зробив припущення, що Росія може окупувати Харків. Після цього речник глави держави Сергій Никифоров пояснив, що Зеленський мав на увазі "гіпотетичний сценарій", а міському голові Харкова Ігореві Терехову довелося заспокоювати городян. Тож Володимир Зеленський у коментарях до свого відео виправився, заявивши харків'янам, що їхнє місто не буде окуповане ніколи.