"Ковідну" п'ятисотку за бустер почнуть виплачувати у березні, а тисячу за вакцинацію тепер можна розтягнути на дев'ять місяців

Крім того, уряд офіційно дозволив особам з інвалідністю, як і пенсіонерам, витрачати "ковідну" виплату на ліки та ЖКГ.

Полищук Максим / УНИАН

Кабінет міністрів України офіційно розширює програму "єПідтримка". Виплати по 500 гривень за бустерну дозу вакцинації від СOVID-19 стартують з 14 березня 2022 року. Про це на засіданні уряду 9 лютого повідомив Денис Шмигаль.

Крім того, термін використання "ковідної тисячі", яку нараховують вакцинованим українцям,  подовжено з 4 до 9 місяців.

Документ передбачає:

Крім того, Кабінет міністрів України затвердив порядок здійснення державної компенсації збитків, пов'язаних із ускладненнями, що виникли після використання лікарських засобів або вакцинації від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2. Також було встановлено розмір виплат, що провадяться у разі встановлення особі групи інвалідності, пов'язаної з вищезазначеними ускладненнями, та розмір виплати, що провадиться у разі смерті особи, яка настала внаслідок використання лікарських засобів або вакцинації від COVID-19, членам сім'ї, батькам, утриманцям померлого.

Раніше Кабмін затвердив виплату "ковідної тисячі" гривень за вакцинацію від COVID-19  підліткам від 14 років та розширив перелік товарів і послуг, на які можна витратити гроші. Постанова набула чинності з 7 лютого.

А ще Володимир Зеленський 8 лютого пообіцяв кожному вакцинованому українцю, старшому за 60, смартфон і пільговий тариф. Видавати смартфони почнуть навесні.