Кінопрем'єри тижня: Дженніфер Лопес одружується з Оуеном Вілсоном, Том Холланд шукає скарби і повертається Еркюль Пуаро

Що дивитись у кіно з 10 лютого.

Цього тижня виходять одразу два з найочікуваніших фільмів року – пригодницький фільм «Uncharted: Незвідане», знятий за однойменною комп'ютерною грою, і набагато довгоочікуваніший (пару років прем'єру відкладали через пандемію) ретродетектив за романом Агати Крісті «Смерть на Нілі». Але й крім того – передсвятковий романтичний тиждень – дивимося на великих екранах легендарну збірку про кохання «Париж, я люблю тебе» та лавсторі Дженніфер Лопес і Оуена Вілсона.

Uncharted: Незвідане/Анчартед: На картах не значится/Uncharted

Жанр: пригоди, бойовик

Сюжет. Юний Нейтан Дрейк (Том Холланд) працює у барі. Якось з ним знайомиться авантюрист Віктор Салліван (Марк Уолдберг). Нейтан має 500-річну карту, яка вказує, де заховані незліченні скарби. Разом із Салліваном він вирушає на їхні пошуки. Але не тільки вони полюють на це багатство – у героїв є конкуренти: банда, ватажок якої (Антоніо Бандерас) вважає, що скарб належить його сім'ї.

Навіщо дивитись. Навіть якщо ви не фанат однойменної гри, за якою і знято стрічку, а просто аматор пригодницьких фільмів – це для вас. Погонь, бійок, пошуків скарбів, запаморочливих трюків і загадок тут буде достатньо. Періодично Том Холланд забуватиме, що він уже не «Людина-павук», і намагатиметься стрибати на люстру в палаці, а то й геть вистрибувати з літака.

У ролях: Том Холланд («Людина-павук: Немає шляху додому». «Месники: Фінал»), Марк Уолдберг («Відступники»), Антоніо Бандерас («Охоронець дружини кілера»), Софія Тейлор Алі («Анатомія пристрасті»), Таті Габріель.

Тривалість: 01:55

 

Смерть на Нілі/Смерть на Ниле/Death on the Nile

Жанр: детектив, кримінальна драма

Сюжет. Початок ХХ ст. Бельгійський детектив Еркюль Пуаро відпочиває в Єгипті, здійснюючи круїз Нілом на розкішному пароплаві. Але робота наздоганяє його і тут – убито одного з пасажирів, під загрозою решта. Під підозру, як і у всіх творах королеви детективів, потрапляють усі навіть ті, хто вирушив у круїз на медовий місяць. Ревнощі, пристрасть, страх, гламур і розкіш – все змішалося у цьому детективі.

Навіщо дивитись. Незважаючи на те, що критики лаяли першу спробу Кеннета Брани екранізувати роман Агати Крісті «Смерть у «Східному експресі», багато глядачів були від фільму просто в захваті: це виглядало так гламурно, знімалися такі визначні актори! Тому на другу спробу Брани чекали з величезним нетерпінням, а прем'єра все переносилася і переносилася. І не лише через пандемію. Доводилося чекати, поки стихне або якось закінчиться сексуальний скандал з Армі Хаммером, виконавцем однієї з головних ролей.

І ось тепер на нас чекають не просто запаморочливі сюжетні ходи класичного детектива, а й видовищні зйомки, у тому числі і види Єгипту: пустелі, Ніл, піраміди. У будь-якому разі естетичне задоволення гарантоване. Тим більше, що знялися тут відомі актори.

У ролях: Кеннет Брана («Тенет», «Гаррі Поттер і Таємна кімната»), Галь Гадот («Диво-жінка»), Летішіа Райт («Месники: Війна нескінченності»), Армі Хаммер («Агенти UNCLE»), Аннетт Бенінг («Краса по-американськи»), Емма Маккей («Статеве виховання»), Чарлі Енсон («Аббатство Даунтон», «Гострі козирки»), Роуз Леслі («Гра престолів»).

Тривалість: 02:07

 

Вийду за тебе/Первый встречный/Marry Me

Жанр: мелодрама, комедія, музика

Сюжет. Кет Вальдес (Дженніфер Лопес) та Бастіан (Малума) – найпопулярніша музична пара у світі. Незабаром на спільному концерті вони мають не просто виконати нову пісню «Вийду за тебе», а й перетворити шоу на пропозицію руки та серця. Проте за кілька хвилин до виступу Кет дізнається, що Бастіан зрадив її з асистенткою. І найгірше те, що відео їх поцілунку вже розлетілося соцмережами.

Не роздумуючи, Кет все ж таки каже «так» - але не Бастіану, а одному з глядачів, який тримає плакат з назвою пісні «Виходь за мене».

Чарлі (Оуен Вілсон), простий учитель математики, опинився на концерті випадково і навіть погано знав, хто така Кет Вальдес, а плакат йому підсунули друзі-фанати. Втім, щоб не псувати шоу, він погоджується зіграти роль нареченого. Хоча б на якийсь час.

Ну і звичайно, "наречений" і "наречена" потроху починають закохуватися один в одного.

Навіщо дивитись. Напередодні Дня святого Валентина ця проста і досить передбачувана комедія, зате з акторами та співаками світового рівня, мабуть, непоганий привід для закоханих сходити в кіно. Знову ж таки, крім чудової гри Оуена Вілсона, можна насолодитися піснями Малуми та Дженніфер Лопес, і не лише сольниками, а й дуетом. А ті, хто скучив за "Грою престолів", зможуть побачити Сема - Джона Бредлі, що грає роль помічника Кет.

Режисер фільму – Кет Койро – спеціалізується, зокрема, на комедіях («Бруклін 9-9», «У Філадельфії завжди сонячно»).

У ролях: Дженніфер Лопес («Моя свекруха – монстр»), Оуен Вілсон («Марлі і я», «Північ у Парижі»), Малума, Джон Бредлі («Гра престолів»), Джиммі Феллон, Уткарш Амбудкар (« Персонаж »).

Тривалість: 01:52

 

Париж, я люблю тебе/Париж, я люблю тебя/Paris, je t'aime

Жанр: романтична комедія, мелодрама

Сюжет. 18 історій про різні прояви кохання, що відбуваються у різних округах Парижа. Це сюжети про радощі, сварки, несподіванки, страх (про вампірів, наприклад)… І все це в атмосфері найромантичнішого міста на землі. А ще: зірки світового рівня зібралися, щоб по п'ять хвилин показувати та розповідати і про людське кохання, і про любов до Парижа.

Навіщо дивитись. Культовий альманах ще доковідних часів (2006 рік), знятий більш ніж 20 режисерами, серед яких Том Тиквер, брати Коен, Альфонсо Куарон, Уес Крейвен.

У ролях: Жюльєтт Бінош ("Шоколад"), Фанні Ардан ("Прекрасна епоха"), Жерар Депардьє ("Знедолені"), Стів Бушемі ("Фарго"), Віллем Дефо ("Людина-павук: Немає шляху додому"), Наталі Портман (франшиза «Пірати Карибського моря»), Елайджа Вуд (трилогія «Володар кілець»), Лейла Бехті («Ворог держави № 1»),

Тривалість: 01:53

 

ДІТЯМ

Вартові Теракоти/Стражи Терракоты/Realm of Terracotta

Фентезійний анімаційний бойовик, створений у Китаї, розповідає про війну між знаменитими теракотовими воїнами та магічними істотами Оніксами. Багато століть вони борються у підземному царстві.

Звичайний хлопець Магнус теж хоче стати мужнім і непохитним теракотовим воїном. Але для цього йому треба зловити Онікса. У пошуках чарівної істоти Магнус зустрічає Джейд, яка теж шукає Онікса. Загальна мета зближує героїв, і між ними них виникають почуття. Тепер закохані намагаються розгадати таємницю вторгнення небезпечних монстрів.

Тривалість: 01:51