Президент офіційно призначив Олексія Кулебу головою Київської ОДА

Володимир Зеленський привітав новопризначеного чиновника та вручив йому посвідчення.

President.gov.ua

Глава держави Володимир Зеленський підписав указ, яким призначив на посаду голови Київської обласної державної адміністрації Олексія Кулебу. Відповідний документ опубліковано на офіційному сайті президента.

– Призначити Кулібу Олексія Володимировича головою Київської обласної державної адміністрації, – зазначено в указі.

Натомість Зеленський підписав ще один указ, яким звільнив з посади голови Київської ОДА Василя Володіна.

Кандидатуру Олексія Кулеби на цю посаду схвалила Кабмін на засіданні 2 лютого. Після підписання указу Зеленський особисто провів зустріч із новим головою Київської ОДА та вручив йому посвідчення.

– Вручаючи службове посвідчення під час зустрічі в Офісі президента, Володимир Зеленський привітав Олексія Кулебу з призначенням та висловив сподівання, що його знання та досвід сприятимуть динамічному розвитку регіону та розкриттю його потенціалу, – повідомляє прес-служба Офісу президента.

Що відомо про нового голови Київської ОДА?

Олексій Кулеба народився 1983 року в Києві. 2005 року закінчив Київський національний економічний університет (магістр з міжнародної економіки). У 2005-2008 рр. був аспірантом Національної академії державного управління при президенті України. Кандидат наук із державного управління. Викладав правознавство у Національному педагогічному університеті імені М. П. Драгоманова.

Кулеба обіймав посаду радника на громадських засадах генерального директора комунального підприємства з охорони, утримання та експлуатації земель водного фонду м. Києва «Плес». Був головою Департаменту міського благоустрою КМДА. До сьогоднішнього призначення Куліба виконував обов'язки першого заступника голови Київської міської державної адміністрації з питань здійснення самоврядних повноважень.