Макрон закликав українців не піддаватись на провокації на тлі можливого вторгнення РФ в Україну

Французький лідер закликав наших громадян бути виваженими.

ГЛІБ ГАРАНИЧ/REUTERS

Президент Франції Еммануель Макрон вважає, що жителям України потрібно уникати певних провокацій, спрямованих на дестабілізацію в країні. Про це він заявив на пресконференції за підсумками зустрічі із президентом Володимиром Зеленським.

– З 2014 року українці захищають свою Батьківщину. Не треба йти на певні спрощення, певні провокації, які націлюють на дестабілізацію – треба бути зваженими. Я вітаю виваженість і холоднокровність України під час такої концентрації російських військ на кордоні, - сказав він.

Під час спілкування з журналістами Макрон також наголосив, що Франція поважає прагнення українського народу до відновлення територіальної цілісності.

- Франція, звичайно, поважає прагнення українського народу щодо консолідації суверенітету та територіальної цілісності, - наголосив він.

Президент Франції Еммануель Макрон прибув до Києва 8 лютого. у Маріїнському палаці він провів зустріч із президентом Володимиром Зеленським. Їхні переговори тривали близько двох годин, а після закінчення розмови лідери України та Франції дали спільну пресконференцію.