Екс-суддя "МастерШеф" Ліза Глинська розповіла, як правильно приготувати найсмачніші тефтелі. Рецепт вона опублікувала в Інстаграмі.
Інгредієнти:
- 500 г яловичого фаршу
- 150 г рису (6 ст. л. з гіркою) + 350 мл води (1+3/4 склянки)
- 3 цибулини (середні)
- сіль за смаком)
- перець чорний (за смаком) олія
- 50 г манної крупи (2,5 ст. л.)
Для заливання:
- 300 г томатів (у власному соку) (1,5 склянки)
- 2 моркви (середні)
- 2 цибулини (середні)
- сіль за смаком)
- вода
- цукор
Готуємо:
- Відправляємо рис у сотейник, заливаємо водою, солимо і варимо 15 хвилин на слабкій температурі із закритою кришкою. Після цього вимикаємо плиту і залишаємо рис під кришкою до повного остигання.
- Чистимо і нарізаємо цибулю дрібним кубиком.
- Обсмажуємо цибулю на олії, вона повинна злегка підрум'янитися.
- З'єднуємо фарш, рис та цибулю. Солимо, перчимо і перемішуємо.
- Формуємо тефтель, обвалюємо в манній крупі і обсмажуємо на олії по кілька хвилин з кожного боку до золотистої скоринки.
Заливка:
- Нарізаємо моркву соломкою цибулю дрібним кубиком.
- Смажимо на рослинній олії цибулю та моркву. Солимо і перемішуємо.
- Додаємо помідори у власному соку та перемішуємо.
- Виливаємо на дно каструлі половину заливки та рівномірно розподіляємо її. Поверх викладаємо обсмажені тефтелі.
- Викладаємо на тефтелі заливку, що залишилася, і заливаємо в каструлю 50 мл води.
- Накриваємо каструлю кришкою і готуємо тефтелі 15-20 хвилин.