В Україні стартували танкові навчання на кількох полігонах

Вчимося відбивати наступ противника.

Press service of the Ukrainian Armed Forces General Staff/Handout via REUTERS

В Україні одразу на кількох полігонах бойової підготовки організовано навчання з нейтралізації дій умовного супротивника, який намагається прорвати оборону на танконебезпечних та десантнонебезпечних ділянках місцевості. До тренувань залучено інженерні, танкові підрозділи, а також протитанкову артилерію. Про це повідомляє 8 лютого пресслужба Командування Об'єднаних сил ЗСУ.

За словами командувача Об'єднаних сил ЗСУ генерала-лейтенанта Сергія Наєва, протитанковий резерв швидко та організовано здійснив переміщення на кордон розгортання, а інженерно-саперна група здійснила ставлення мінних загороджень.

У свою чергу, танкісти здійснили просування роти в район очікування, переміщення і розгортання в бойовий порядок на вогневому рубежі для відображення наступу ймовірного супротивника, а також відхід і переміщення в райони зосередження. Танкісти були підняті по тривозі. Після отримання бойового наказу вони здійснили марш у район очікування з наступним виходом на вогневі рубежі.

Як розповів Сергій Наєв, під час розвідки боєм, танкові екіпажі визначили головні сили супротивника та змусили його виявити себе. Вже після того, як умовний супротивник викрив себе, танкісти вступили у бій.

Командувач зазначив, що досвід АТО та ООС показав, що танки є однією з основ наступальної операції, а тому протитанковий та загальновійськовий резерви повинні бути завжди готовими до вогневої поразки противника.

Раніше міністр оборони України Олексій Резінков заявив про дзеркальні військові навчання, які проводяться у відповідь на навчання "Союзна рішучість" Росії та Білорусі біля кордону. Українські навчання пройдуть на полігонах під Рівним, Ковелем, Овручем, Черніговом, Чугуєвом, Сумами, Одесою, а також Миколаєвом (Широкий лан) та Херсоном (Олешківські піски). Частина навчань пройде з використанням "Байрактарів", "Джавелінів" та протитанкових комплексів NLAW.