Український фігурист Іван Шмуратко відповів російським журналістам: Не займайтеся хайпожерством

Український фігурист Іван Шмуратко, який першим потрапив під обстріл ЗМІ, попросив, щоб російські журналісти не займалися хайпожерством.

НОК України

Український фігурист Іван Шмуратко, який першим потрапив під обстріл ЗМІ, попросив російських журналістів не займатися хайпожорством, - передає Матч ТВ.

- Якщо у вас є питання про фігурне катання чи про мене, то я відкритий. Якщо я потрібний для того, щоб хайпанути… Я поважаю журналістів. Спілкування з вами – частина роботи спортсмена. Якщо спортсмен дає інтерв'ю, він шанує журналістів. Якщо преса не поважає спортсмена, а він ще й на бігу, це дуже неприємно. Може, було якесь непорозуміння, але мені не сподобалося, як багато вилили на мене.

Ви написали – «українські фігуристи не кажуть». Я такого не казав. Я сказав, що я український фігурист. Я говорю українською та англійською, бо тут міжнародна преса, я українець.

Я дуже респектую людям, які мене поважають, але коли я бачу у відповідь просто хайпожорство… На мій погляд, це було щоб на мені хайпанути, - розповів Шмуратко.

Історія питання полягає в тому, що після прильоту до Пекіна Іван Шмуратко англійською мовою відповідав на поставлені російською питання російських журналістів після тренування на Олімпіаді в Пекіні.

На запитання про рекомендації щодо спілкування російською Шмуратко сказав англійською: «Все, що я можу, — це робити мою роботу тут».

Національний олімпійський комітет України повідомив про позитивний тест у Шмуратка. З цієї причини 20-річний киянин не взяв участі у командному турнірі фігуристів. Пізніше сайт Української федерації фігурного катання підтвердив, що Шмуратко склав негативні тести та продовжить виступи на Іграх у Пекіні.

Таким чином, фігурист зможе виступити в індивідуальному турнірі, який розпочнеться 8 лютого.