В Україну доставили ще понад 80 тонн зброї із США

Загалом Київ отримав понад 650 тонн військової допомоги від Вашингтона.

twitter.com/oleksiireznikov

До міжнародного аеропорту "Бориспіль" у Києві прибув ще один борт зі Сполучених Штатів, який доставив для української армії 86 тонн озброєння. Про це повідомив у своєму Твіттері міністр оборони Олексій Рєзніков.

- До Києва прибув 8-й птах! Вага сьогоднішнього вантажу із боєприпасами для наших військовослужбовців становить 86 тонн! З 22 січня наші партнери зі США відправили до України понад 650 тонн оборонних боєприпасів! Далі буде, - написав Резніков.

З початку січня це вже восьма партія із військовою допомогою від Вашингтона. США спрямовує нашій країні військове озброєння через ситуацію, що склалася довкола України. У листопаді 2021 року в ГУР України заявили про можливе повномасштабне вторгнення російських сил в Україну. Також РФ стягнула до кордонів нашої держави тисячі військових та військову техніку.

Крім США, допомогу Україні надала Великобританія, надіславши українським бійцям для самооборони легкі протитанкові системи. Тим часом Естонія, Литва та Латвія готують до відправки до Києва протитанкові ракети Javelin, зенітні ракети Stinger та супутнє обладнання для зміцнення оборонного військового потенціалу України.