Канадський та український шеф-кухар колумбійського походження Ектор Хіменес-Браво розповів фоловерам, як приготувати вафельний торт із бананом. У своєму Інстаграм він показав процес на відео.
інгредієнти
- 2 банки ірисок;
- 200 г олії вершкового;
- 1 кг бананів;
- 1 упаковка вафельних коржів;
- 150 г арахісу.
Готуємо
- Запекте арахіс до золотистості за 180℃.
- Наріжте банани слайсами. Витягніть масло з холодильника, щоб воно зігрілося до кімнатної температури. Збийте його з Ірис до однорідності.
- Важливо, щоб кожен шар вафельного торта був ретельно промащений, а кожну вафлі клітинку заповнила начинка.
- Зберіть торт, це зручно робити з кондитерською поворотною дошкою. Візьміть круглий перманент та прокручуйте торт на ньому, як Ектор на відео.
- Ретельно змастіть кожен шар, покладіть банани.
- Подрібніть арахіс качалкою за допомогою пакета-слайдера. За словами Ектора, торт можна перекласти шарами арахісу.
- Останній шар посипте арахісом, боки промажте кремом.
- Важливо, щоб торт постояв у прохолодному місці. Бажано добу. При подачі Ектор радить посолити його морською сіллю: такий смак стане більш насиченим.