НАБУ оголосило у розшук нардепа Кузьміних, спійманого на хабарі

Таке рішення детективи ухвалили через неявку підозрюваного до слідчих.

facebook.com/profile.php?id=100008970905880

Народний депутат від "Слуги народу" Сергій Кузьміних, який "погорів" на хабарі, оголошений у розшук. Про це повідомляє прес-служба національного антикорупційного бюро.

– 3 лютого Національне бюро оголосило у розшук народного депутата України, викритого на отриманні 558 тис. грн неправомірної вигоди. Рішення ухвалено через систематичну неявку підозрюваного на виклики правоохоронних органів, відсутність його за місцем проживання, переховування від детективів НАБУ, - повідомили у відомстві.

Як зазначено у повідомленні, після того як Кузьміних отримав статус підозрюваного, він має на першу вимогу прибувати до слідчого, прокурора або до суду. За даними НАБУ, повістки нардеп ігнорує, а його адвокат стверджує, що він перебуває у лікарні.

- Підозрюваному належним чином повідомили заздалегідь про дати, час та місце запланованих процесуальних дій, але повістки про виклик народний обранець проігнорував. 31 січня адвокат Кузьміних повідомила про перебування депутата у медзакладі, проте відмовилася сповістити, в якому саме, – заявили детективи.

Слідчі вважають, що дії Кузьміних мають характер переховування від органів досудового розслідування. Це і стало підставою для оголошення підозрюваного у розшук.

ІСТОРІЯ ПИТАННЯ

Сергій Кузьміних є народним депутатом від партії "Слуга народу" та очолює підкомітет з питань фармації та фармацевтичної діяльності комітету Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування. 28 січня детективи НАБУ викрили його на хабарі. За версією слідства, політик отримав 558 тисяч гривень за сприяння у укладанні контрактів між приватними компаніями та лікарнею у Житомирській області.

31 січня генпрокурор Ірина Венедиктова підписала підозру Кузьміних. Йому інкримінують ч. 2 ст. 369-2 Кримінального кодексу "Зловживання впливом". Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді штрафу або позбавлення волі на строк від двох до п'яти років.