SpaceX відправила на орбіту секретний супутник-шпигун

Що робитиме NROL-87 невідомо – його діяльність та інструменти засекречені.

twitter.com/SpaceX/

Двоступінчаста ракета Falcon 9 із NROL-87 стартувала з бази космічних сил Ванденберг у Каліфорнії. Через 8 хв перший щабель Falcon 9 повернувся на Землю, а другий продовжував доставляти NROL-87 на орбіту, повідомили в Space.

Це був другий із трьох запланованих запусків протягом чотирьох днів. NROL-87 запустили через два дні після того, як SpaceX доставила італійський супутник спостереження Землі CSG-2 на орбіту зі станції космічних сил на мисі Канаверал у Флориді.

Що робитиме супутник-шпигун, невідомо. Його діяльність та інструменти засекречені. На запит Управління SpaceX завершила веб-трансляцію запуску відразу після приземлення першого ступеня.

Надалі компанія планує запустити 49 своїх інтернет-супутників Starlink 3 лютого із Космічного центру імені Джона Кеннеді на узбережжі Флориди.

NROL-87 – перший супутник Національного розвідувального управління, запущений цього року. Відомство вперше скористалося послугами SpaceX в рамках контракту з космічних запусків вартістю 316 млн. доларів, підписаного в 2020 році.